debowagazdowka@wp.pl +48 691 631 634

Kuchnia regionalna

karczma

Nieodłącznym elementem każdego regionu Polski jest jego kuchnia i charakterystyczne w niej specjały. Nasza kuchnia to podróż pełna niespodzianek! Bazując na lokalnej historii, przygotowaliśmy dla Was dania oparte na recepturach dawnych mieszkańców tych terenów – Łemków i Bojków. Dodatkowo nasze menu wypełnia oferta potraw galicyjskich. W zależności od pory roku oferujemy różne karty dań. Wśród naszych propozycji znajdziecie takie specjały jak proziaki,opiekane oscypki z żurawiną, fuczki, kwaśnicę, kaszełynik, soliankę, zalewajkę, barszcz ukraiński, żur, knysz, warenyki hryczane, hryczanyki, dziczyznę, żebra, pstrąga w zielsku, pstrąga wędzonego, i codziennie pachnący  domowy placek.  Szczególne dobrze smakuje wiosenny czosnek niedźwiedzi w kolorowych sałatach z mleczowymi kaparami, rydze marynowane zbierane w okolicznych lasach, pstrągi ze stawu sąsiada, miód z miejscowych pasiek………  Nasi kucharze dołożą wszelkich starań, aby smak przygotowanych potraw pozostał na długo w pamięci…

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress